Caminul cultural

 

Program: Luni - Vineri 07:30 - 16:00

Director Camin Cultural: Dexamir Amalia

 

Activitatea culturală se desfășoară în cele două cîmine culturale (Hoceni, Oțeleni), teatrul de vară, sala de sport, care funcționează în clădiri moderne și terenuri de sport bine întreținute și dotate, unde se desfășoară activități sportive în parteneriat cu școala, organizarea de manifestări cu ocazia unor zile speciale cum ar fi:

  • 8 Martie - Ziua Internațională a Femeii;
  • 1 Iunie - Ziua copilului;
  • Activități specifice obiceiurilor de iarnă;
  • Activități de lucru pe calculator;
  • Repetiție - Fanfara de copii Hoceni;

Cea mai mare manifestare culturală, care se defășoară în comuna Hoceni anual, este Festivalul comunei Hoceni, sărbătoare care adună de fiecare dată în prima duminică din luna august, cetățenii comunei, fii ai satului, locuitori ai comunelor din toată zona Hușului.

În prima parte a zilei cei care participă la Festivalul comunei vor putea lua parte la activitățile sportive care se vor desfășura în intervalul orar 0800 - 1900. După ora 1900 pe scena Teatrului de vară din comuna Hoceni vor urca nume renumite, artiști, interpreți de muzica populară, dance, manele etc.

O altă activitate importantă a căminului cultural o reprezinta înființarea unei fanfare de copii din comuna Hoceni. De trei ori pe săptămână la căminul cultural vine un profesor de muzică ce le dezvăluie copiilor tainele instrumentelor de suflat. Copii vin în număr de 15, și sunt foarte entuziasmați.

În activitatea culturală a comunei Hoceni se înscriu și activitățile specifice anotimpului de iarnă când Primăria comunei Hoceni oferă copiilor preșcolari și școlari cadouriiar copii colindă și desfășoară diferite programme artistice specifice sărbătorilor de iarnă.